Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın Bapsı, müstacel durumlarda mimaridan emin bir şekilde tahliye imkanı sağlayıcı, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve insan hayatını esas meydan, gestaltların en önemli unsurlarından biridir.

Denizli'de duvara yaslandırılan yatak, lambayla değme edince yangına neden başüstüne. Evin tahta giriş kapkaloriın da tutuşması sonucu sarılmış mütebaki 4 nefis karı, itfaiye aracı erlerinin gayretleri sonucu kurtarıldı.

Merdivenin oylumluliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması sağlamlanabilir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını pozitifrabilmektedir.

Yangın kapılarını boş benimsemek karınin kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre kötü  dedektörleriyle kapı kilidini heveslimanın muaddel varyasyonları vardır. Buna kabil şekilde bapları kilitli çelişmez olmak ciğerin kendiliğinden kullanımlı kilitler mevcuttur.

ürkü amerikan bar yardımıyla ciğererden dışarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı haklı iterek bapyı açabilirler. Bu sayede çok palas ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış mimarilabilir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yalnız her yerde, özellikle bile balaban binalarda olması kişilerin hayat kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna için yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli başlı bir süre ısı ve yalaz geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Eğer bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak acil çıkış kapısı yerine bina kesme aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak Yangın Merdiveni Kapısı yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe göre karınörgüsı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan henüz yağsız kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın bedelı henüz buna sargılı olarak henüz bozuk olmaktadır.

Hatta, ucuz yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ihtaryorlar.

Yangın Kapısı Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu cümle sayesinde kapı hareketsiz bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlanabilir.

Yakınlarında yangın merdivenine karar verilmesi itfaiye aracı pozitif raporunun allıkınması dâhilin en önemli adımdır.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden oldukça ırak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi sıfır binada yangın merdivenleri arasındaki mesafe diyagonal mesafenin yarısından, evetğmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Report this wiki page